MATRESAN BÖRJAR ELLER SLUTAR HÄR

Välkommen till vår alldeles nyrenoverade Lobbybar, hotellets och hela Hässleholms nya mötesplats och kärna. Här hoppas vi att du vill trivas i sällskap med något gott från vår meny av kalla mellanrätter/a la carte, vårt breda vinutbud med viner från hela världens alla hörn eller cocktails med inspiration från de stora metropolerna. Slå dig ner i någon av våra sköna fåtöljer och njut av pulsen från människor som möts i vår lobby & bar, när det lokala möter det kontinentala.

I Hässleholms nya vardagsrum och mötesplats är alla tillfällen optimala för att sammanstrålas. Här ses ni för AW:n, före maten-drinken, efter-maten-drinken, gå-ut-med-kompisar-ölen, affärssamtals-kaffet, hemliga-sammanträffandet-vinet… Kort sagt, en plats för alla möten!

Är ni större sällskap och vill sitta lite avskilt? Då rekommenderar vi våra verandor med plats för upp till 12 personer. För sällskap som väljer att spendera sin kväll lite mer diskret, har vi tagit festmenyer bestående av 2 till 4-rätter.
Till detta har vi komponerat passande dryckes- och vinpaket.

Välkommen till Lobbybarens After Work.

ÖPPET

Tisdag–Torsdag från kl. 17.00 (Köket öppet från 18.00)
Fredag–Lördag från kl. 16.00 (Köket öppet från 17.00)
Köket håller öppet till 21.00

Lobbybaren är kontantfri.

BOKA BORD

SNACKS

Blandade oliver 35 

Marconamandlar 45 

Larssons chips från Lars Viken  39 

Viltölkorv från Sjunkaröd 45

Nötmix 25

FÖRRÄTT

Ost- & charkuteribricka på lokala råvaror med picklade skånska grönsaker och hembakat fröknäcke. 125:-
A selection of local cheese and cold cuts with pickled vegetables from Skåne and homemade crisp bread.

Sallad på grön sparris, nypotatis från Östergård, rädisor, skånska tomater, västerbottenost, Dijon- och örtvinaigrette. 115:-/195:-
Green asparagus salad served with new potatoes from the local area, radishes, tomatoes grown in ”Skåne”, Västerbotten cheese, Djion- and herb vinaigrette

Löjromstoast med crème fraiche, rödlök och citron. 145:-
Bleak roe toast with sour cream, red onion and lemon.

Carpaccio på oxfilé med hyvlad parmesan, rostade marconamandlar,senapskål och skånsk rapsolja. 135:-
Beef carpaccio with parmesan, roasted Marcona almonds, rocket salad and rapeseed oil from Skåne.

Toast Skagen gjord på handskalade räkor, majonnäs, dill, rödlök,citron och löjrom. 135:-/195:-
Toast Skagen with hand peeled shrimps, mayonnaise, dill, red onion, lemon and bleak roe.

HUVUDRÄTT

”København” – 3 sorters smörrebröd med spätta, räkor och rostbiff.
Serveras på grovt bröd med klassiska tillbehör. 165:-
”København” – 3 sandwiches with plaice, shrimps and roast beef.
Served on rye bread with classic garnish.

STATT´S räkmacka på handskalade räkor, kökets rågbröd, ägg, majonnäs, rödlök och dill. 195:-
STATT´S shrimp sandwich with hand peeled shrimps, rye bread, egg, mayonnaise, red onion and dill.

Varmrökt lax från Ättekulla med färskpotatissallad, picklad polkabeta, rädisor och Skagensås. 195:-
Smoked salmon from Ättekulla with potato salad, pickled chioggia beet, radish and Skagen sauce.

Lobbybarens  kalvstek med sallad på rostad potatis, chili, babyspenat, rödlök samt estragonnäs. 185:-
Steak of veal with a salad of roasted potatoes, chili, baby spinach, red onion and estragonnaise.

”Sommartallrik” med, löksill på tre sorters lök, sikromssill, Skagen, ägg, nypotatis från trakten, västerbottenost, smör och hembakt filmjölksbröd. 195:-
” Summer Plate”served  with pickled herring on three kinds of onions, roe marinated herring, Skagen, egg, new potatoes from the local area, Västerbotten cheese, butter and homemade soda bread.

Caesarsallad  på romansallad, Caesardressing, parmesankorg, kycklingbröst, bacon och krutonger. 185:-
Caesar Salad, romaine lettuce, Caesar dressing, parmesan basket, chicken breast, bacon and croutons.

DESSERT

Klassisk Crème Brûlée 95:-
Classic Cream Brûlée

Jordgubbsswiss-vaniljglass, jordgubbar, maränger och lättvispad grädde. 95:-
Strawberry swiss- vanilla ice cream, strawberries, meringue and whipped cream.

OSTBRICKA: tre sorters ost med rabarberchutney och pain d’epice. 95:-
Cheese platter: three kinds of cheese with rhubarb chutney and pain d’epice
(aromatic bread).

Dagens glass eller sorbet 45:-
Homemade ice cream or sorbet of today

Chokladtryffel 25:-
Chocolate truffle

AFTER WORK

LÄS MER

WEEKEND BRUNCH

NÄSTA BRUNCH - 25/8

STÖRRE SÄLLSKAP/GRUPPER

Är ni ett sällskap på över 8 personer erbjuder vi olika middags och dryckespaket utifrån tycke och smak. Vi serverar detta både i vår Lobbybar, på Verandan samt i vår större festlokal en trappa upp. Låt oss tillsammans skapa en kväll som ni sent kommer att glömma. Varför inte avsluta med en drink uppe på vår terrass med utsikt över stora torget / Stortorget.

Varmt välkommen att kontakta oss på restaurang@statt.se eller 0451-890 00 för förfrågan och bokning.

FÖRBESTÄLLNINGSMENY

BISHOP ARMS

Vägg i vägg ligger The Bishops Arms som är en svensk Gastropubkedja och deras pubar har varit det självklara valet för alla Sveriges ölälskare sedan 1993. De tillhandahåller mellan 100 - 300 flasköl samt 22 - 35 olika fatöl, som till störst del representeras av svenska och utländska mikrobryggerier. På menyn hittar man naturligtvis klassiska pubrätter som Högrevsburgare och Fish n’ Chips,

FESTVÅNING

Går ni i tankarna att fira företagets framgångar? Planerar ni ett jubileum eller en 40-års fest? Bröllop? Student? Oavsett vilket så har ni kommit rätt! Vi hjälper er att skräddarsy ett komplett upplägg i vår anrika festvåning Hessle Wapen. Här kan man vara från 30 personer upp till över 300 personer vid större arrangemang. Tillsammans hittar vi ett mat- och dryckesupplägg som är idealiskt för era behov. Nedan finner ni några av våra färdiga festmenyer som går att välja mellan. Självklart anpassar vi oss till eventuella allergier och andra önskemål. Ni kontaktar oss så tar vi hand om resten. Vi ser till att ert arrangemang blir en oförglömlig upplevelse!

FÖRBESTÄLLNINGSMENY

MATGALLERI

VÄLKOMMEN TILL HÄSSLEHOLMS NYA VARDAGSRUM

BOKA BORD