STATT´S VINVÄRLD

WINEMAKERS DINNER 22/11 19.00

Cono Sur grundades 1993 och är numera Chiles andra största producent ur exportperspektiv. Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte var att fånga experimentlustan och innovationen i Nya Världen. I dag står Cono Sur både som producent av högkvalitativa viner och som en av ledarna vad gäller miljöarbete i vinindustrin

Den 22 november klockan 19.00 gästas vi av Geradine Gouet-Thureau från Cono Sur. Geradine har valt ut en fin bukett av Cono Surs bättre viner och hon kommer att guida oss genom middagen. Till detta har vår köksmästare Andreas Levin komponerat en sex-rätters meny.

Anmälan

Din anmälan gör du till vår restaurangchef Sabina Andersson på sabina.andersson@statt.se
eller på telefon 0451-890 00. Vi har ett begränsat antal platser (25 st)

MENY WINEMAKERS DINNER

Grönsaksjulienne i rispapper på en glasnudelsallad, cashewnötter och soyavinaigrette
Cono Sur Brut Sparkling
Halstrad pilgrimsmussla med brynt citronsmör, krasse och friterad kapris
Cono Sur 20 Barrels Sauvignon Blanc
Sotad Salmalax med ingefärspicklade grönsaker och chilihollandaisé
Single Vineyard Riesling
Bakad blomkål med prästostkräm, kantareller och marconamandlar
Single Vineyard Pinot Noir
Hjortinnanlår med potatisgratäng, rostad palsternacka och rosmarinssky
Cono Sur 20 Barrels Syrah
Hemgjord vaniljglass med mandelflarn och hjortronkompott
Cono Sur Cosecha Noble Riesling

Pris

Priset för menyn är 995:- inklusive mat, vin och guidning.

BOKA BORD