HÅLLBARHET FÖR OSS PÅ STATT

-Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Vi har fått en möjlighet som är lika unik som viktig. Du reser till oss på ett miljövänligt och enkelt sätt eftersom Hässleholm är en knutpunkt som förbinder södra Sverige med fem inkommande linjer.

Väl framme promenerar du till hotellet som ligger endast 100 m bort. Det blir inte enklare och mer klimatsmart än så. Att tänka klimatsmart, att jobba på ett sätt som påverkar miljön så lite som möjligt, är viktigt för oss och vi vill verkligen ta tillvara på det fantastiska försprång vi har fått tack vare vårt läge. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Vi gör något. Och i varje steg vi tar utvecklar vi verksamheten med fokus på hållbarhet i alla led.

Vi har stort engagemang i en organisation som ägarfamiljen Jakobsson själva har grundat. Den heter Dandelion – Maskrosbarn i Sydafrika. Organisationen grundades 2015 efter att Jakobssons varit i Sydafrika och med egna ögon sett och upplevt behovet av stöd bland föräldralösa barn i drabbade områden..  Dandelion är ett fantastiskt projekt som lever med oss dagligen genom vårt fadderbarn, Smangele. Ett arbete som verkligen gör skillnad. Vi erbjuder grupper som bor mer än en natt The Dandelion Deal. Det innebär att avstå stanna städning av hotellrum och därmed skänka 10 kr per gästnatt till Dandelion.

Genom vår miljöpolicy Greenkey sätts kontinuerligt nya mål som följs upp av extern part. Vi har en önskan om att minska vatten, avfall, kemikalier, energi och transporter.

Alla sätt att jobba med hållbarhet är viktiga för oss, inte minst beträffande vår egen personal. Vi samarbetar med Samhall som hjälper människor med funktionshinder att komma ut i arbete. Vi fokuserar på vad du kan, inte på vad du inte kan. 2018 gick vi till Sverigefinal för Visa vägen priset där vi nådde en andra plats tillsammans med andra fantastiska arbetsgivare.

2019 började vi arbeta med företaget Happy Economy med målet att Happy Company certifiera oss. Vår personal ska må bra både på jobbet och på fritiden. Vid rekrytering är det viktig att den vi anställer har ett personligt intresse för hållbarhet. Därför har vi 2019 infört att de som är i topp två välkomnas att bo över ho oss gratis med uppdraget att återkoppla minst tre punkter vi kan göra bättre utifrån hållbarhetssynpunkt.

Vi djupdyker just nu i att konkretisera allt vi gör i Agenda 2030 och ser framemot att inom kort presentera vilka av FN:s 17 globala mål vi kommer att fokusera på att utveckla under 2020.

Läs Hotel Statts Hållbarhetsmål

Green Key

Samhall

Happy Economy

MSC

Vi Skogen

Dandelion

Dandelion

Vi har stort engagemang i en organisation som ägarfamiljen Jakobsson själva har grundat. Den heter Dandelion - Maskrosbarn i Sydafrika. Organisationen grundades 2015 efter att Jakobssons varit i Sydafrika och med egna ögon sett och upplevt behovet av stöd bland föräldralösa barn i drabbade områden.
Dandelion är ett fantastiskt projekt som lever med oss dagligen genom vårt fadderbarn, Smangele. Ett arbete som verkligen gör skillnad.
Hotel Statts största lokal som kan kombineras med ytterligare ett mötesrum för att ge plats för 230 personer i biosittning.

LÄS MER HÄR!

HAPPY ECONOMY

Happy Economy är precis vad det låter som. Ett företag vars erbjudande handlar om att skapa en lycklig ekonomi, för människor och företag. Oavsett om det rör sig om utveckling av eftertraktade produkter, engagerade medarbetare, starka kundrelationer, lönsamhet eller mänsklig hållbarhet. Lyckliga människor och företag skapar bättre resultat – på alla plan. Det är vad Happy Economy handlar om. På Hotel Statt och Room Republic instämmer vi till 100% och valde av denna anledning dem som samarbetspartner.

LÄS MER HÄR!

GREEN KEY

En Green Key-märkning visar gästerna att anläggningen gör skillnad för miljön och är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen. En anläggning miljömärkt med Green Key arbetar aktivt för att minimera miljöpåverkan, exempelvis genom tydliga miljöåtgärder som minskad energi- och vattenförbrukningen, förnybar el, källsortering och återvinning, inköp av miljömärkta rengöringsmedel och ekologiska livsmedel. Därutöver ska anläggningarna arbeta med socialt ansvarstagande samt kommunikation och samverkan med gäster och andra intressenter.

LÄS MER HÄR!

KLIMAT KOMPENSATION

VI – Skogen
Om du vill klimatkompensera erbjuder vi samarbete med Vi-skogen. VI- Skogen är en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur. Vi-skogens vision är ”En hållbar miljö som möjliggör för kvinnor och män som lever i fattigdom att förbättra sina liv”. Vi valde just VI - Skogen eftersom det har många gemensamma nämnare med vårt CSR projekt Dandelion.

LÄS MER & BOKA

SAMHALL

Samhalls huvuduppgift är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Riktiga arbeten som skapas i kunduppdrag, på marknadsmässiga villkor i konkurrens med andra. Samhalls uppdrag handlar idag inte om att passivt sysselsätta människor som har svårt att få arbete. Genom aktivt stöd och professionell matchning skapar vi tillsammans möjligheter att utföra viktiga jobb. Tillsammans med Samhall fokuserar vi på Hotel Statt och Room Republic på vad du kan, inte på vad du INTE kan.

LÄS MER HÄR!

MSC

MSC
Det blå miljömärket visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All sjömat med MSC-märket går att spåra tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket.

LÄS MERHÄR!

Best Western Signature Collection

Unik inredning och design. BW Signature Collection är våra fyrstjärniga designhotell med unika inredningskoncept. Hotellen riktar sig till resenärer som söker ett boende utöver det vanliga i ett citynära läge. Signature Collection passar utmärkt för resenärer med öga för design på jakt efter hög service och en inspirerande miljö.

LÄS MER HÄR!

HOTEL STATT´S HÅLLBARHETSARBETE

LÄS MER HÄR!

VÄLKOMMEN ATT BO MED OSS

BOKA