fbpx

hållbarhet för oss på statt

”Ingen Kan Göra Allt, Men Alla Kan Göra Något”

 

Du reser till oss på ett miljövänligt och enkelt sätt eftersom Hässleholm är en knutpunkt som förbinder södra Sverige med fem inkommande linjer. Väl framme promenerar du till hotellet som ligger endast 100 m bort. Det blir inte enklare och mer klimatsmart än så!
Att tänka klimatsmart, att jobba på ett sätt som påverkar miljön så lite som möjligt, är viktigt för oss och vi vill verkligen ta tillvara på det fantastiska försprång vi har fått tack vare vårt läge. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något”. Vi gör något. Och i varje steg vi tar utvecklar vi verksamheten med fokus på hållbarhet i alla led.

Vi har stort engagemang i en organisation som ägarfamiljen Jakobsson själva har grundat. Den heter Dandelion – Maskrosbarn i Sydafrika. Organisationen grundades 2015 efter att Jakobssons varit i Sydafrika och med egna ögon sett och upplevt behovet av stöd bland föräldralösa barn i drabbade områden..  Dandelion är ett fantastiskt projekt som lever med oss dagligen genom vårt fadderbarn, Smangele. Ett arbete som verkligen gör skillnad. Vi erbjuder grupper som bor mer än en natt The Dandelion Deal. Det innebär att avstå stanna städning av hotellrum och därmed skänka 10 kr per gästnatt till Dandelion.

Nedan kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete. 

Dandelion Child, Sydafrika

Maskrosen, eller Dandelion på engelska, är en växt som är känd för att överleva under extremt svåra förhållanden.

Likt denna måste maskrosbarnen i Sydafrika klara att göra samma sak. Det är just detta vi vill medverka till och ge barnen förutsättningar till en bättre framtid.
Därför kallas projektet för Dandelion – för maskrosbarn i Sydafrika.

Verksamheten ger barn utan föräldrar möjligheten till ett bra liv genom bidrag som går oavkortat till mat, hälsa och vuxenstöd. Som ger barnen och dess omgivning i utsatta delar av Sydafrika möjlighet att skapa en bättre framtid och en relation med en annan del av världen.

Dandelion är ett fantastiskt projekt som lever med oss dagligen genom vårt egna fadderbarn på Statt, Smangele. Ett arbete som verkligen gör skillnad.

Säg hej till Smangele!

På Hotel Statt är vi stolta faddrar till en flicka som heter Smangele. Vi skriver brev med varandra, de som vill ger 10 kr av sin lön till henne varje månad och våra jul­klappar till familjen Jakobsson är alltid pengar som går till Smangele. Därutöver gör vi andra aktiviteter för att få ihop mer pengar.

Känner du också att du vill göra skillnad?
Som fadder betalar du
700 kr/ månad som gör
skillnad på riktigt.

  • Du ger ett föräldralöst barn möjlighet till ett bra liv.
  • Du får möjlighet att skapa en relation i en annan del av världen.
  • Du får träffa ditt fadderbarn och se hur projektet framskrider på plats.

KLIMAT KOMPENSATION

VI – Skogen
Om du vill klimatkompensera erbjuder vi samarbete med Vi-skogen. VI- Skogen är en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur. Vi-skogens vision är ”En hållbar miljö som möjliggör för kvinnor och män som lever i fattigdom att förbättra sina liv”. Vi valde just VI – Skogen eftersom det har många gemensamma nämnare med vårt CSR projekt Dandelion. Klicka på texten för mer information.  

LÄS MER HÄR

GREEN KEY

En Green Key-märkning visar gästerna att anläggningen gör skillnad för miljön och är en ledande internationell miljömärkning för anläggningar i turistbranschen. En anläggning miljömärkt med Green Key arbetar aktivt för att minimera miljöpåverkan, exempelvis genom tydliga miljöåtgärder som minskad energi- och vattenförbrukningen, förnybar el, källsortering och återvinning, inköp av miljömärkta rengöringsmedel och ekologiska livsmedel. Därutöver ska anläggningarna arbeta med socialt ansvarstagande samt kommunikation och samverkan med gäster och andra intressenter. Klicka på texten för mer information.  

LÄS MER HÄR! 

 

MSC

Det blå miljömärket visar att fisken är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. All sjömat med MSC-märket går att spåra tillbaka till det hållbara MSC-certifierade fisket.

LÄS MER HÄR! 

HAPPY ECONOMY

Happy Economy är precis vad det låter som. Ett företag vars erbjudande handlar om att skapa en lycklig ekonomi, för människor och företag. Oavsett om det rör sig om utveckling av eftertraktade produkter, engagerade medarbetare, starka kundrelationer, lönsamhet eller mänsklig hållbarhet. Lyckliga människor och företag skapar bättre resultat – på alla plan. Det är vad Happy Economy handlar om. På Hotel Statt och Room Republic instämmer vi till 100% och valde av denna anledning dem som samarbetspartner.

LÄS MER HÄR! 

SAMHALL

Samhalls huvuduppgift är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Riktiga arbeten som skapas i kunduppdrag, på marknadsmässiga villkor i konkurrens med andra. Samhalls uppdrag handlar idag inte om att passivt sysselsätta människor som har svårt att få arbete. Genom aktivt stöd och professionell matchning skapar vi tillsammans möjligheter att utföra viktiga jobb. Tillsammans med Samhall fokuserar vi på Hotel Statt och Room Republic på vad du kan, inte på vad du INTE kan.

LÄS MER HÄR!

Boka rum
Boka konferens Boka bord