fbpx

Lobbybaren

VINLISTA

CHAMPAGNE & MOUSSERANDE 

FRANKRIKE 

Langlois Crémant de Loir Brut  495kr     
Elegant Crémant i champagnestil med tydlig brödig karaktär. Chenin Blanc-dominans ger tydliga aromer av honung, örter och citrus. 60% Chenin Blanc, 20% Chardonnay, 20% Cabernet Franc. 

Moët et Chandon Brut  895kr          
En klassiker med en produktion på över 40 miljoner buteljer årligen av en stabil kvalitet. Pinot Meunier 20%, Pinot Noir 20%, Chardonnay 60%.  

Roederer 2002 Cristal   3.669kr       
Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Cristal bjuder den mogna frukten på ett öppningscrescendo byggt på komponenter som hasselnöt, kanel och lakrits och den för Cristal så typiska vaniljtonen. Strukturen är full av kraft, men ändå sammetslen och elegant. 

CHILE 

Cono Sur Brut Sparkling                                                                 440kr
Finstämd, elegant doft med inslag av fräsch frukt. Medelfylligt, torrt, med bra friskhet och lång eftersmak. Chardonnay 92%, Pinot Noir 8% från 20 år gamla stockar.  

ROSÉVIN 

SYDAFRIKA
SAAM Chenin Blanc Cinsault Rosé                                               416kr
Ungdomlig fruktig doft med inslag av röda sommarbär, blodgrapefrukt och färska örter. Torr, frisk, fruktig smak med fin balans, inslag av hallon, körsbär, blodgrapefrukt och örter. Producenten är certifierad av Fairtrade och bedriver etisk vinodling med syftet att skapa bättre viner, bättre anställningsvillkor och med miljön i tydligt fokus.

VITA VINER 

FRANKRIKE 

La Mule Gros Manseng Sauvignon                                                       475kr           
Blekgult med inslag av gröna toner med en uppfriskande doft av citrus, färska örter, kaprifol och jasmin. Uppfriskande mjuk och fruktig smak med en charmerande balans mellan torrhet och syra. 

Sancerre Blanc Domaine La Croix St-Lauren 2015                              465kr
Högklassig, intensiv, torr och fruktig med inslag av svartvinbärsblad, päron och gröna äpplen med en antydan till vita blommor och mango. Härlig, frestande friskhet med Loiredalens legendariska fina mineralkaraktär. En riktig toppårgång! 

Laroche Bourgogne Réserve                                                         485kr    
Elegant och ursprungstypisk Bourgogne med doft av vita och gula stenfrukter, tropisk frukt, citrus, kryddor och antydan till ek. Torr, frisk, livfull och balanserad smak med inslag av mango, kryddor och ek, samt mineraler. 100% Chardonnay. 

Chateau du Coing St Fiacre sur Lie                                                 498kr            
100% Muscadet. Namnet skvallrar om att detta lätt pärlande, citrongröna och vitblommiga friska vin fått lagras på sin jästfällning i ståltankar i sex månader för att uppnå en optimal balans mellan friskhet och fyllnad 

Chablis Le Classique Pascal Bouch                                             599kr
100% Chardonnay. Doftrikt och generöst vin med mycket citrustoner och ett mineralrikt avslut. Uttrycksfullt vin i början som sedan avslutas i en fin harmoni mellan frukt och syra. Ett praktexempel på ett ljuvligt Chablis. 

Châteauneuf-du-Pape Magis, Lucien Le Moine                        1.100kr                
Fylligt komplext vin med inslag av mogna päron, honung, örter, citrus, mandarin och mango. Från en mytomspunnen producent.

SPANIEN 

Plantaranas Sauvignon Blanc                                    398kr         
Torrt välbalanserat fruktig smak av gul stenfrukt med inslag av grapefrukt och mandel med en lång frisk eftersmak. God som sällskapsdryck och passar till fisk, kyckling, vegetariskt och matiga sallader. 

Bodega Marqués Caceres Rueda                                                              615kr        
Verdejo druvorna skördas nattetid för att bevara den rätta sötman och syran i vinet och druvorna kyls sedan snabbt ned innan druvorna pressas varsamt. Jäsningen sker under temperaturkontroll och får ligga på sin jästfällning i ståltank tills vinet har stabiliserats innan buteljering. Ett väldigt mineraliskt vin med toner av gröna äpplen, citrus, krusbär, päron och örter. 

Belondrade Lurton                                                                           635kr
Belondrade är Ruedas stolthet. Mycket bra exempel på vad Verdejodruvan kan leverera. Svårslagen helt enkelt. 

ITALIEN 

Maso Do Mezzo Riesling x Sylvaner 2020                                    410kr
Friskt och fruktigt torrt vin med elegant mineralitet väl integrerad i de florala tonerna som riesling och sylvaner i fin kombination ger. Tydliga inslag av flinta, salvia, nässlor, lime och röd grapefrukt. Producenterna är pionjärer när det gäller långsiktig hållbarhet. Vegansk. 

Maso di Mezzo Pinot Grigio                                                           417kr
Ljust halmguldig färg. Inbjudande frisk och fruktig doft med florala toner och inslag av kamomill. Torr elegant smak med fint balanserad syra. 

Langhe Borgogno Era Ora Riesling                                                               628kr    
Fruktig, lätt aromatisk doft med inslag av mineral, citrus, vita blommor och färska örter. Torr, mycket frisk, fruktig smak med toner av citron, vita persikor, mineral och färska örter. Detta vin har fått lagras i sex månader på sin jästfällning i ståltank för att möta upp den typiska syran som vi normalt får av rieslingdruvan.  

ÖSTERRIKE

Weszeli Terrafactum Langenlois Grüner Veltliner                       451kr
Charmigt ungdomlig frukt med fin syra och toner av citrus, kvitten, mineral och liten krydda. På plantagen ger den bördiga och finkorniga lössjordmånen kropp och en delikat syra till vinerna. På plats finns även Sisel – en liten ekorre som håller koll på läget i de flacka vingårdarna. 

TYSKLAND 

Lundén Rüdesheimer Riesling 2016                                              450kr
Ett vin från en svensk vinmakare Markus Lundén som anses vara en av de bästa vinmakarna i Tyskland och även vinmakare på George Breuer. Vinet har en ung och fruktig doft med inslag av persika, äpplen, citrus och mineral. Smaken är torr och fruktig med frisk syra och lång eftersmak. 

Weingut Hörner Steinbock Grauburgunder                                                  506kr               
Ett förstklassigt vitt vin i glaset, med en underbart briljant, kopparguldig färg. Detta vin har tydliga toner av papaya, kvitten, äpplen, ananas och nektariner. Som om det inte redan vore imponerande tillsätts ytterligare aromer som kakaobönor, pepparkakskryddor och svart te genom jäsning i rostfria ståltankar. 

Villa Wolf Riesling                                                                            612kr
Villa Wolf grundades 1756. Idag tillhör Villa Wolf topparna från Pfalz. Vinet är fruktigt med frisk och elegant syra samt inslag av persikor, äpplen och mineral. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av äpplen, citrus och persika. Varje druva är skördad för hand.

SYDAFRIKA 

Jordan Inspector Péringuey Chenin Blanc                                  423kr
Vinet har en medelfyllig och tydligt tropiskt fruktig smak med en god fräschör och en viss karaktär av ekfaten, främst en krämig textur och lätt nötig nyans. Från vinstockar som är 19-25år gamla. 

Boschendal 1685 Chardonnay                                                     455kr
Generös doft av exotisk frukt, gula plommon och viss ekfatskaraktär. Smakrik fruktighet med toner av solmogna citroner, brynt smör och viss nötighet. Fin balans mellan frukt, ek och en frisk syra med citrustoner i avslutet. Elegant och smakrikt. 

Cathedral Cellar Sauvignon Blanc                                                                       534kr                             
Ett friskt och fruktigt vin som har tydliga toner av krusbär, fikon och balanserad tropisk frukt. Smaken är rik och har frisk syra samt eleganta mineraltoner. 

Hamilton Russell Chardonnay                                                       625kr
Ett vin i förstklassig Bourgognestil. Enligt många Sydafrikas bästa chardonnayvin, med dess längd, komplexitet, torra mineralitet och aromer av päron och lime. 

 USA 

Ste Michelle Riesling 2015, Columbia Crest                                395kr
Ste Michelle Riesling från trendiga Washington State är druvtypiskt med inslag av gröna äpplen och mineral. Vinet är smakrikt och har en liten restsötma som tack vare en hög syra bjuder på en härlig balans. 

Ghost Pines Chardonnay                                                                               518kr            
Flott 100% Chardonnay från solvarma Kalifornien som fått mogna på nyrostade ekfat, vinet är fylligt, smörigt och har toner av tropisk frukt, vanilj och mineraler. 

Joseph Phelps Chardonnay Fog dog                                            639kr
En suverän chardonnay som har mycket av det bästa. En stark koncentration av frukt samt en rejäl portion av ek.

NYA ZEELAND 

Giesen Sauvignon Blanc                                                                 465kr
Detta rena, skarpa, medelfylliga Sauvignon Blanc ståtar med vanliga regionala toner av tomatblad och vit grapefrukt utan att gå för långt in i spektret av tropisk frukt. 

Dog Point Chardonnay                                                                   555kr
Ny toppårgång från populära Dog Point. Druvorna till detta kommer från handplockade rankorna planterade 1981. 93 poäng av Wine Spectator! 

Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2016                                                            724kr
Kanske Nya Zeelands mest kända vin som satte Sauvingion Blanc på kartan! Stenfrukt och citrus som sticker ut, medan mineraliten (tänk regn på flodstenar) ger en fin balans. Det är ett vin som åldras graciöst i ett decennium eller mer. 

CHILE 

Single Vineyard Chardonnay                                                        459kr
Torrt med bra friskhet och inslag av mineral och lätt ton av fat. Krispig avslutning. Fruktig, frisk doft med citrusinslag och en ton av fat 

20 Barrels Limited Edition Sauvignon Blanc                                                   525kr
Denna Sauvignon Blanc har en ljus, ung gröngul färg och stor aromatisk intensitet.
Dofter av grapefrukt, lime, gul chili, havssalt och örter. I gommen är det komplext, med kraftig fyllighet, friskhet och en touch av mineralitet.

RÖDA VINER 

FRANKRIKE 

Terre de Loups St Chinian                                                               398kr
Medelfyllig och avrundad med en fin tanninstruktur och djup fruktighet av bigarrå, blåbär och slånbär med inslag av lakrits. Carig-nan 30%, Syrah 30%, Mourvèdre 30%, Grenache 10%. 

Savigny-Lès-Beanue Le Village                                                    443kr
100% Pinot Noir. Lätt till medelfyllig i klassisk Savignystil, fruktig med en delikat animalisk ton och återkommande inslag av röda bär. Avslutningen är balanserad med väl avrundade tanniner.  

Domaine La Croix Saint-Laurent Sancerre Rouge 2015                             534kr             
Utan tvekan den bästa årgången för denna Pinot Noir som fått växa på hög höjd längst sluttningarna i Loiredalen. Vinet har stiltypiska inslag av röd frukt, tobak och vanilj från ekfaten som det lagrats i. Året 2015 var sommaren först ovanligt kall men avslutades med värme och torka i precis rätt tid för att ge detta vin en atypisk karaktär där vi även finner toner av mörkblå, mogen frukt.                                                               

Epicuria                                                                                             545kr
Fyllig, fruktig och generös med toner av solmogna mörka körsbär, björnbär och blåbär, antydan till exotiska kryddor, kaffebönor och mjuk blommighet. Fruktdriven silkeslen struktur med robusta tanniner som balanseras av fina fruktsyror. Vingurus som den amerikanska vinskribenten Robert Parker och Sveriges Bästa Sommelier i Världen 2007 Andreas Larsson strör lovord över Epicuria! 100% Mourvédre. 

Crozes Hermitage 2014                                                                  653kr
100% Syrah från området Crozes Hermitage i Rhônedalen. Dov, kryddig/pepprig doft av mörka plommon, järn och fruktkaka. Medelfyllig smak av mörk frukt, integrerade tanniner och tillräcklig fruktsyra i en medelfyllig, rund kropp med sötma i avslutet. 

SPANIEN 

Carodorum Selección Especial Tempranillo                                                     615kr       
Detta vin har framställts från de 80 till 100 år gamla vingårdarna av sorten ”Tinta de Toro” Druvorna har valts ut klase för klase och jäst i små rostfria ståltankar, därefter har vinet lagrats på de bästa franska ekfaten i mer än 25 månader för att få ett perfekt balanserat vin med lång eftersmak, silkeslen och subtil.
Arzuaga Selección Especial                                                                                 667kr
Detta Tempranillo är ett kraftigt, kryddigt och smakrikt vin med tydlig rostad fatkaraktär efter att ha fått lagras ett år på franska ekfat, inslag av mörka körsbär, plommon, vanilj, kakao, kryddnejlika, kokos och kaffe.

ITALIEN

Nipozzano Riserva Chianti Rufina DOCG                                     495kr
90% Sangiovese ger en medelstor, komplex, intensiv och elegant torr smak med toner av rostat kaffe, mörk choklad, örter, fat och charkuterier. Ett balanserat och elegant vin med lager av smaker samt lång komplex eftersmak.           

Langhe Nebbiolo                                                                                             594kr               
Detta fylliga Nebbiolo från Piemonte har en elegant doft som domineras av röda bär. Smaken är medelfyllig och elegant med mycket mörk frukt och mörka bär och tydlig med finkornig och mogen tanninkaraktär.       

La fortuna Brunello Di Mantalcino                                                 770kr
Elegant och nyanserad doft av moreller, mörk choklad, viol och även en hint av mint. Smaken är balanserad med stor koncentration av viol, lakrits och plommon. Vinet har välintegrerade tanniner. Långt avslut.

USA 

MacMurray Russian River Pinot Noir                                             495kr
Fyllig, varm och elegant med tydlig druvkaraktär. Smak av mogna körsbär och hallon med en komplex fat-ton i avslutningen. 

Louis M Martini Sonoma County Cabernet Sauvignon              440kr
Denna fina Cabernet Sauvignon representerar det bästa från det varma Dry Creek Valley och det lite svalare Alexander Valley. Tillsammans skapar detta ett rikt men ändå superbt balanserat vin med en generös, varm ton av björnbär och mogna körsbär som avslutas med typiska vaniljtoner från amerikanska ekfat. 

Bonterra Zinfandel                                                                                            532kr    
Klassiskt amerikanskt Zinfandel från Kaliforniens norra kust, detta kraftpaket bjuder på en generöst fruktig smak med ekfatskaraktär, inslag av mörka körsbär, kryddpeppar, mjölkchoklad, mynta, vanilj och blåbär.

SYDAFRIKA

Allesverloren Tinta Barocca                                                                            526kr            
Från Swartland strax ovanför Kapstaden får vi detta härliga vin med kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, mörka körsbär, choklad, kryddpeppar och kaffe. Gott till lamm- & nötkött. 

Franschhoek Cellar Last Elephant                                                                    809kr                 
Ett rött vin blandat från de bästa partierna vingården kan producera varje år. Polerad svart frukt, tydliga tanniner men ändå smidig med en komplex smak och en väl integrerad modern finish. En järnnäve i en sammetshandske.

NYA ZEELAND 

Marlborough Giesen ”The Brothers” Pinot Noir                           465kr
Mycket fruktig och maffig smak i ett elegant vin med inslag av körsbär, blåbär, kryddor och en balanserad fatkaraktär.  

AUSTRALIEN 

Don’t Tell Gary Shiraz                                                                      455kr
Härligt fruktig med mjuka tanniner och inslag av körsbär, blåbär, eukalyptus och integrerad ekfatskaraktär. Lång eftersmak. McPhersons vinmakare, med Jo Nash i spetsen, har här gjort ett vin som är för bra (dyrbart att tillverka) för att finanschefen (Gary) ville godkänna det! Man har bara använt sig av löjligt dyra Shirazdruvor från de bästa plättarna man har och lika löjligt dyra franska ekfat där vinet har fått ligga i 12 månader! Så drick och njut. But Don’t tell Gary about it!

Tahbilk Eric Stevens Purbrick Cabernet Sauvignon                    598kr
Stor smak av koncentrerad och torkad frukt, kryddor, peppar, tobak och inslag av fat. Lång och intensiv eftersmak av peppar, tobak och frukt. Legendarisk vinproducent som gör australiska viner med europeisk stil. Denna Top-Cabernet har fått sitt namn efter grundaren Eric Stevens Purbrick. 

ARGENTINA 

Don David Tannat                                                                            425kr
Stor generös smak med plommon, blåbär, choklad och fin mineralitet. Mycket lång, djup eftersmak. Bevattningen av vingården sker med vatten direkt runnit från Anderna, altituden är 1 700 meters höjd och rankorna är minst 20 år gamla. Unika kombinationer som ger makalöst trevligt vin för väldigt små pengar. 

Trapiche Gran Medalla                                                                  525kr
Mycket fylligt vin med inslag av plommon, mogna körsbär, kryddor och silkeslena tanniner och lång och elegant eftersmak. Vinet kommer från Uco Valley och vingården ”Los Arboles”. En plats som i stort sett bestod av stora stenar. Trapiches vingårdsmästare insåg dock potentialen och slog klorna i platsen som ingen ville ha. Med hjälp av gruvföretag flyttades stenarna för att bevara naturen. Man ville absolut inte spränga utan ”endast” flytta de enorma stenarna, som ofta vägde upp till 2 ton per styck. Malbec 65%, Cabernet Sauvignon 27%, Cabernet Franc 8%. 

ÖPPETTIDER

Affärslunch vardagar 11:30-13:30
A´la carte måndag-lördag 17-21:30
Fredag öppet till 24
Lördagar öppet till 01 med DJ

Notera!
Lobbybaren är kontantfri.

Lobbybaren

Meny

Festvåning

Catering

Boka rum
Boka konferens Boka bord